Kolejny znaleziony w necie artykuł o zabezpieczeniu domu tym razem przed włamywaczami. http://dom.money.pl/design/artykul/jak; ... 10341.html Obstawiam, że na zombie takie zabezpieczenia są aż nie potrzebne ale to ważny temat i warto go poruszyć. Jak macie jakieś inne pomysły to opiszcie je w tym temacie.
Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Napisano 06 październik 2010 - 22:39
Dokładnie tak jak kozlak pisze włamywacze są gorsi od zombie i na zabezpieczeniu domu przed nimi się głównie w tym temacie skupmy. Nie ma zabezpieczeń, których nie złamałby włamywacz ale inwestując w np. dobrej klasy zamki włam potrwa o te kilka minut dłużej. Zawsze jest większa szansa, że któryś z sąsiadów zareaguje.
When the Zombies come, I'll be ready!
Zombie Zone Survival w świecie postapokalipsy!
Zombie Zone Survival w świecie postapokalipsy!
Napisano 07 październik 2010 - 12:49
Najlepsze rozwiązania są te najprostsze. Gdy miałem 5 lat to do mojego domu ktoś próbował się włamać. Do dziś nie wiem dlaczego akurat do nas bo nic nie mieliśmy a w okolicy było sporo bogatych osób. Ojciec miał w zwyczaju zakładać na noc własnej roboty łańcuch na którym wisiał dzwoneczek, nie był to jakiś mocny łańcuch ale w momencie gdy złodziej otworzył drzwi dzwonek zbudził wszystkich. Nie udało się złapać sprawcy, nieznane były jego intencje ale uraz jakiś pozostał i pomimo tego, że ciągle nie ma u mnie czego ukraść to od tamtej pory śpię czujnie.
Napisano 20 listopad 2010 - 22:15
Zawsze się znajdą tacy co muszą za wszelką cenę mieć. Łańcuch jak najbardziej ok. Teraz w świecie elektroniki i alarmów, monitoringu - złodzieje muszą być bardziej przebiegli. Przychodzi mi do głowy sytuacja w której koleś włamywał się do pewnej staruszki i ta przyczajając się na niego odcięła mu siekierą rękę gdy wychodził już przez okno. Sąd skazał babcię.
Napisano 22 listopad 2010 - 18:52
Prawda niestety jest taka że nie ma 100 % zabezpieczenia przed amatorami i zawodowcami cudzej własności.Trzeba pamiętać żeby zawsze zamykać wszystko co się da i raczej nie obnosić się z tym co się posiada na lewo i prawo,wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo wpadnięcia złodziejowi w oko.Poza ty łańcuch na drzwiach atestowane zamki itp.Po prostu wszystko co może utrudnić i spowolnić potencjalnego złodzieja.Swojego czasu na TVN-ie leciał program o złodziejach włamujących się do mieszkań.W tym programie też było parę ciekawych porad na temat zabezpieczania własnego mieszkania i rzeczy się w nim znajdujących.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry