Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Napisano 21 luty 2012 - 18:46
Napisano 22 luty 2012 - 09:28
Swoją drogą czy to nie śmieszne że za posiadanie aluminiowego kija do baseballa czy też jego repliki mogą nas zwinąć, a za chodzenie ze stalowym, hartowanym batonem nr. 21 wzwyż po ulicy już nie...
(nie wspominam już o chodzeniu z kataną, kosą, sierpem i bronami) To całe traktowanie o broni białej jest bardzo pokrętne. Pała, to pała - bez względu na to jaki ma kształt - tłucze tak samo i tak samo może zabić. Podobnie jak stylisko od siekiery czy kilofa - nie ma wkładki ale i tak po mocno zakrapianym festynie większość towarzycha odjechała karetkami. Gdzie sens - gdzie logika? Obecnie np. kibole już nie ganiają z baseballami po meczach (bo baseball nielegalny i policja z miejsca zwija biegające "zestawy" typu dres + baseball), więc chłopaki ganiają z maczetami - bo te można mieć przy sobie i nikt nam za to nic nie zrobi (dopóki nie leje się krew). Co do broni białej to ustawodawcy powinni to całkowicie wykreślić z ustawy i byłby spokój, no bo w drugą stronę przecież nie da rady chcąc zakazać WSZYSTKIEGO
Moje nowe opowiadanie "CZERWONY KAPTUREK" dostępne w karczmie.
Napisano 23 luty 2012 - 13:31
Dobrze, że Sopo dał ten link bo rzeczywiście pałki teleskopowe mogły budzić wątpliwości co do ich legalności. Tak to jest, że przepisami prawnymi przejmują się "porządni ludzie" bo przestępcy i tak mają je - .... Co innego jest posiadanie a co innego użycie i to jeszcze w jakim celu. Ostatnio słyszałem o przypadku, że matka zamordowała córkę i wnuczkę nogą od stołu. Czy to oznacza, że jakiś poseł wpadnie na pomysł żeby stoły produkowano bez nóg (zakaz posiadania stołu z nogami)?
.
Człowiek sam w sobie jest bronią (można przecież szybko komuś zrobić krzywdę lub nawet zabić bez użycia jakiejkolwiek broni (gołymi rękoma).
P.S.
Dwa cytaty do przemyślenia.
1. "Siła bez sprawiedliwości - to przemoc. Sprawiedliwość bez siły to nieudolność".
2. "Bóg stworzył ludzi, Samuel Colt uczynił ich równymi." (Ale tylko w USA)
Człowiek sam w sobie jest bronią (można przecież szybko komuś zrobić krzywdę lub nawet zabić bez użycia jakiejkolwiek broni (gołymi rękoma).
P.S.
Dwa cytaty do przemyślenia.
1. "Siła bez sprawiedliwości - to przemoc. Sprawiedliwość bez siły to nieudolność".
2. "Bóg stworzył ludzi, Samuel Colt uczynił ich równymi." (Ale tylko w USA)
Napisano 21 kwiecień 2012 - 13:59
Ja jeszcze odkurzę temat jednym pytaniem. Jak jest z hartowanymi/niehartowanymi batonami. Wychwalana wszędzie firma ESP ma też wiele tańszy model niehartowany. Czy to jednak znaczy, że to tandeta, której nie kupować? Jak byłem jeszcze bardzo młody, znajomy zgarnął batona na targu. Jego kumpel zgiął ją w podkówkę jednym ruchem (bodajże chodzili wtedy do 2-3 klasy podstawówki, więc bardzo silni wtedy nie byli). Czy to wina "niehartowania" czy po prostu zła firma. Jak mi się ma firmowa pałka zgiąć na napastniku, tylko dlatego, że nie dozbierałem 70zł to wybór jet oczywisty. Ale renomowana firma chyba nie psuła by sobie opinii takim modelem. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Brony forever
Napisano 21 kwiecień 2012 - 16:27
Moim zdaniem jak już kupować batona, to koniecznie hartowanego. Lepiej dopłacić te 7 dych, niż później żałować że Ci się pałka rozleciała i to w takiej chwili.
Tu masz ciekawy test: http://www.tactical....ic,60823.0.html
Tu masz ciekawy test: http://www.tactical....ic,60823.0.html
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry