Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Nietypowe wykorzystanie tego co mamy

kreatywność pomysły doświadczenia

37 odpowiedzi w tym temacie

raffie

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 138 postów
  • LocationSiepraw k. Krakowa
Polecam proszek i co2. proszek na wszystko, co2 na elektryke.
Co do tego że proszek nie poniszczy to nie do konca. Odpalenie gasnicy proszkowej w zamknietym pomieszczeniu powoduje tak wielkie zapylenie i zanieczyszczenie że nic nie widać (nie mówiąc już o sprzątaniu). Prowadziłem przez lata stacje benzynową i miałem co roczne treningi przeciw pożarowe. Jednym z punktów było właśnie gaszenie proszkowe w pomieszczeniu. Bez maski trudno.

Najbardziej to polecam gaśnice halonowe ale są już ciężko dostępne na "cywilnym" rynku. Jak znajdziesz to kup. To jest najskuteczniejszy srodek gaśniczy tylko trzeba uważać żeby sie nie udusić (halon wiąże tlen z powietrza)
Pozdrawiam
Rafał

huzar

Rekrut

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 322 postów
  • LocationSkwierzyna
Dzięki to jest konkretne info o jakie mi chodziło. Do tego jeszcze biorę koc ppoż z Netto (będzie w kuchni np. jakby się olej na patelni zapalił).

raffie

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 138 postów
  • LocationSiepraw k. Krakowa
Maja w netto koce? Po ile? Ostatnio widziałem w Ikei ale jakos po 150 czy cos takiego, drogo mi sie wydawalo.
Pozdrawiam
Rafał

Rayan

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 185 postów
  • LocationKoszalin

Wyświetl postUżytkownik huzar dnia 09 luty 2012 - 22:56 napisał

70. Po wyjęciu nici ze środka wzmocnienie izolacji na przewodach - taka otulina na przewody żeby się szybko nie przecierały (oczywiście jeśli nie będą za grube).
71. Zabawka dla dziecka (niemowlaka) nad łóżkiem - na końcu przywiązujemy jakieś miśki (albo coś innego bardziej w stylu zombi - noże bym jednak odradzał) ;)

72. Gdy pęknie żyłka, wykorzystać sznurek. By powiesić na nim pranie;)
Niech kule świszczą nad ich głowami...

DARKdog

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 126 postów
  • Locationfestung Bentchen
Awaryjna rękojeść do noża.

Rayan

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 185 postów
  • LocationKoszalin

Wyświetl postUżytkownik DARKdog dnia 16 luty 2012 - 15:53 napisał

Awaryjna rękojeść do noża.
to jako
73. ..... DARKdog
74. nie wiem jak by sie sprawdzało, ale być może dla sportu jako skakanka :)

psychol

Zwiadowca

• Użytkownik
  • PipPip
  • 85 postów
75.bieremy jakiś kloc z drewna wbijamy do niego gwoździe,,jeszcze jakiś patyk,wiążemy i mamy kiścień na zombi :D
A co do nietypowych rozwiązań,to mi wypierdzielił guzik w gaciach(noszę bojówki)a tu jeszcze 3 lekcje do końca,no to wziąłem taśmę izolacyjną(cudowny wynalazek),zwinęłem w sznurek i zawiązałem po obu stronach.Mocne to było,nie dość że lekcje wytrzymało to jeszcze 30min. mecz.

Ogarnij się... po przecinkach, kropkach rób spacje
Moderator

Alive

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 251 postów
  • LocationBędzin
Jezu jak ta młodzież napisze maturę. Straszne to jest.
Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą ze mnie zrobić ZOMBIE!!!

Rayan

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 185 postów
  • LocationKoszalin
76. Jest taka zabawka jaką lubiłem się bawić za młodu. Nie pamiętam jak sie nazywała( wyglądała tak)
o___n___o
trzyma się za uchwyt po środku, ruchem ręki sprawia ruch kulek na końcu sznurków. Mają nabrać rozpędy i uderzać o siebie raz z góry raz z dołu, proste a cieszy :) Jak na zabawkę na czasy Apokalipsy pierwsza klasa.

DARKdog

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 126 postów
  • Locationfestung Bentchen

Wyświetl postUżytkownik Rayan dnia 16 luty 2012 - 23:09 napisał

76. Jest taka zabawka jaką lubiłem się bawić za młodu. Nie pamiętam jak sie nazywała( wyglądała tak)
o___n___o
trzyma się za uchwyt po środku, ruchem ręki sprawia ruch kulek na końcu sznurków. Mają nabrać rozpędy i uderzać o siebie raz z góry raz z dołu, proste a cieszy :) Jak na zabawkę na czasy Apokalipsy pierwsza klasa.

Kulki analne ?

AbraKadabra

Rekrut

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 533 postów
  • Locationmałopolska

Wyświetl postUżytkownik DARKdog dnia 17 luty 2012 - 08:27 napisał

Kulki analne ?

:lol: Hehehe, dobreee! Raczej chodziło mu o "klik-klaki" - ebonitowe kulki na sznurku - słynne "wkurw**cze" dorosłych w PRL :lol:
Moje nowe opowiadanie "CZERWONY KAPTUREK" dostępne w karczmie.

Rayan

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 185 postów
  • LocationKoszalin
77. Wyjąć nitkę ze środka i wykorzystać jako nić dentystyczną ;)

WarBlok

Zwiadowca

• Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
  • LocationDeGie

Wyświetl postUżytkownik huzar dnia 08 luty 2012 - 20:40 napisał

9. W środku mamy białe nici a) do szycia
10. b ) jako nić stomatologiczna do zębów (oczywiście jak jeszcze czysta)

Wyświetl postUżytkownik Rayan dnia 19 luty 2012 - 00:28 napisał

77. Wyjąć nitkę ze środka i wykorzystać jako nić dentystyczną ;)
Było. :ph34r:

javelin

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 211 postów
Kontynuując wątek pożarowy... Miał ktoś do czynienia z tym?
http://www.military....czy_11986t.html

Warte to coś? Bo punktów trochę nazbierałem w military, a inne produkty za punkty są beznadziejne...

LARPAK

Snajper

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 824 postów
W Tesco kiedyś za 5 zł to było. Kolega testował - niby ok, ale jakiś wielkich rzeczy po tym się nie spodziewaj.

Kaktus Morderca

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 137 postów
Jadąc na ślub i wesele do znajomych nie zdążyłem wstąpić do fryzjera. W sumie nie wyglądałem jakoś szczególnie źle, ale miałem dość mocno zarośnięty kark co wyglądało małoestetycznie. Z pomocą przyszedł scyzoryk, który staram się mieć zawsze zaostrzony "do golenia", który sprawnie oczyścił wszystko. ot kolejna odpowiedź na pytanie "po co ci nóż???"
Noe zbudował Arkę przed potopem.

huzar

Rekrut

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 322 postów
  • LocationSkwierzyna
Wczoraj jak się dowiedziałem, że pogoda ma się popsuć pokopytkowałem do lasu zrobić zdjęcia. Na wypadek gdybym zgłodniał zabrałem konserwę (bez etykiety, tylko jakieś dziwne symbole na wieczku). Zgłodniałem, otwieram puszkę a tam gulasz :unsure: . Można zjeść i na zimno ale ciepły na pewno lepszy (tym bardziej, że już trochę zmarzłem). Mogłem zrobić ruszt z patyka na nim powiesić puszkę a pod spodem rozpalić ognisko. Ale zrobiłem coś innego. Z "puszki survivalowej" zawartość wysypałem na bandanę. Zawartość konserwy włożyłem do p.s. a puszkę przerobiłem na kuchenkę na paliwo stałe (dwie kostki paliwa były w p.s). Sporka potworka musiałem już sobie wystrugać z kory (na szczęście była bez korników) :rolleyes: .
Wyglądało to tak.
http://www.zombie-zo...7_35_60889.jpeg

Ahtuhku

Przewodnik

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 159 postów
  • LocationOlsztyn
Nice :)
Dzisiaj z serii studenckich absurdów - co zrobić aby zmieścić zamrożony w dużych blokach szpinakj do małej patelni?
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych