Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 Beef jerky - suszona wołowina - Zombie Zone Forum

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Beef jerky - suszona wołowina


5 odpowiedzi w tym temacie

#1
Łasky

    Rekrut

  • Moderator
  • 595 postów
  • LocationWodzisław Śląski
Robił już ktoś z was domowe beef jerky ?? Chciałbym w niedługiej przyszłości spróbować zrobić i szukam jakiegoś fajnego przepisu. Macie jakieś sprawdzone metody domowego wysuszania ??

#2
Yahalom

    Przewodnik

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 215 postów
Rzuć okiem na tacticala, tam jest bardzo dużo przepisów ;)

#3
Kapciuś

    Zwiadowca

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów
  • LocationSosnowiec
http://doktorojtamoj...wa-uczta-jerky/ - polecam bardzo przystępnie napisane, możesz jeszcze poszukać na stronie bushcraft.pl, też maja trochę patentów na jerky

#4
Hummel

    Rekrut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 487 postów
Ja zrobiłem wczoraj. Wiesz, jak masz zamiar dać wiecej przypraw typu pieprz i bazylia. Nie rób tego. Ja dałem troche za dużo, potem musiałem szmatką ściągać nadmiar, bo paliło w gardło. Ale jak kto lubi :P Wiec mięsa na czas dojazdów do szkoły, mam na cały tydzień. I według mnie, najlepsze jest połączenie, papryka łagodna, pieprz czarny. I wyjątkowo miałem smaka na jedną sztukę z odrobiną cynamonu i z mniejsza ilością poprzednich przypraw. Wyszło.. bardzo dziwnie. Ale jest dobre.

#5
Łasky

    Rekrut

  • Moderator
  • 595 postów
  • LocationWodzisław Śląski
Robiłeś cienkie plasterki ala chipsy czy grubsze ? Bo jutro lupie mięcho i według jakiego przepisu robiłeś ??

#6
Hummel

    Rekrut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 487 postów
Robiłem z własnego przepisu. Troche tego troche tego, Ale zasada sół musi być została zachowana. Ja kroiłem na grube, bo akurat takie lubie.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych